a Dogs Way

Hondencoach Nicole

Sjaak

Posted on januari 10, 2014

Sjaak

Sinds twee jaar zijn wij de trotse eigenaren van onze portugeese ex-straathond Sjaak a.k.a. Draak. Sjaak is gek op knuffelen en kan uren onder een kleedje op de bank liggen. Maar als hij buiten is, dan gaat hij helemaal los! Hij is gek op snuffelen en heel hard rennen. Op zich is hier natuurlijk helemaal niks mis mee en we zien hem graag zichzelf uitputten. Maar helaas zorgde zijn eigenwijze karaktertje ook vaak voor frustratiemomentjes tijdens de wandeling. Wanneer hij een geurtje in zijn neus kreeg van een fazant, eend, kip, konijn, rat etc etc ging hij er gelijk van door en als we pech hadden, bleef hij met gemak een half uur weg… Naast de frustratie die hier bij komt kijken, werd het soms ook gevaarlijk. Want Sjaak schrikt niet af van drukke wegen en fietsers.

De eerste maanden toen wij hem hadden (hij was 4 maanden toen hij bij ons in huis kwam) ging het erg goed met Sjaak. Hij was dan wel een tikkeltje onzeker, maar voor iedereen even vriendelijk. Op een gegeven moment ging de knop om en begon hij steeds vaker lelijk te reageren op bezoek. Grommen, happen en blaffen werd de standaard wanneer er mensen bij ons binnen kwamen.

We zijn toen in therapie gegaan met Sjaak en hebben hier veel van geleerd. We zijn hem beter gaan begrijpen en in gaan zien dat het angstige agressie is waar hij last van heeft. En het eerst genoemde probleem is natuurlijk overduidelijk zijn enorme jachtinstinct .

De therapie heeft ons veel inzicht gegeven, maar een echte oplossing voor beide problemen was er nog niet echt. De oefeningen die we meekregen bleken in de praktijk niet altijd haalbaar.

Toen vrienden van ons een nieuwe therapie zijn gaan proberen en vol lof ons hier over vertelde, werden wij wederom heel nieuwsgierig en hoopte dat deze therapeut misschien wel een passende oplossing voor de problemen van Sjaak had.

En toen kwam Nicole! Heel helder, open en duidelijk! Super fijn. Maar bovenal was het allemaal haalbaar wat zij ons vertelde! Ze heeft ons de handvaten gegeven die we nodig hebben om beter met Sjaak om te gaan. In huis kunnen we hem nu de rust en veiligheid geven die hij nodig heeft en dit begint zijn vruchten al af te werpen.

En tijdens het wandelen… ongelooflijk! De tijd van het wandelen is gelijk verdubbeld, omdat het heerlijk is om onbezorgd met Sjaak te lopen en niet elke keer bang te zijn om hem uit het oog te verliezen!

Met tips en trucs heeft Nicole ons een hoop geleerd en zijn wij als baasjes gegroeid en Sjaak als evenwichtige huishond!

Ook de nazorg is super, je kan altijd bij Nicole terecht met vragen en problemen en met veel plezier blijft ze bij je betrokken.

Ik kan haar iedereen aanraden!

Nicole, Super bedankt!