a Dogs Way

Hondencoach Nicole

Yuki

Posted on oktober 8, 2013

Yuki

Yuki was pas 14 weken oud toen Nicole mij kwam helpen met de opvoedcursus van de hond. Yuki is een vrolijk enthousiast hondje dat het erg leuk vind om aan de riem te trekken en tegen mensen op te springen. Dit wilde ik graag afgeleerd hebben, omdat ik dit niet prettig vind voor mijzelf en de omgeving.

Ook heb ik nog meer huisdieren waaronder een konijn. Yuki vind het erg leuk om er na toe te sluipen en het konijn op te jagen. Dit is natuurlijk wel hun natuurlijke instinct, maar ik wilde dit  graag voorkomen.

Ik had een afspraak gemaakt met Nicole om te kijken of zij misschien iets aan de "problemen"  kon doen.

Na even kennis gemaakt te hebben, zijn we een stukje gaan wandelen, zodat Nicole kon laten zien, hoe ik het Yuki kon afleren aan de riem te blijven trekken. Al gauw begreep Yuki wat er van haar verwacht werd. Bij een groot grasveld lieten we haar op een gegeven moment zelfs los lopen, en ze liep gewoon netjes achter ons aan. Dit had ik nog nooit gedaan en het verbaasde mij erg dat dit zo snel ging.

Na de wandeling zijn we met het konijn aan de slag gegaan, zodat Yuki zou stoppen met het konijn opjagen. Nicole liet zien dat het konijn los kon lopen in de tuin, zonder dat Yuki haar continue ging opjagen. Na een aantal correcties werd al snel duidelijk dat het konijn er bij hoort en dat het "minder leuk" is om erachter aan te gaan. Nu ik dit dagelijks herhaal blijkt dat ze het konijn steeds meer accepteert wat een hele geruststelling is.

Ik ben ontzettend blij dat ik de opvoedcursus bij Nicole heb gedaan. Zij heeft mij veel praktische tips gegeven en nu kan ik proberen Yuki zo op te voeden dat het voor iedereen een ideaal hondje wordt. Wat ook erg fijn is dat je Nicole altijd kunt mailen/bellen als er iets niet duidelijk is. Ze geeft dan weer een bruikbaar advies.

Groetjes, Patricia en Yuki