Fun les voor hond en baas !

Wil je je hond nog beter leren lezen, samen actief bezig zijn, elkaar leren vertrouwen en nieuwe uitdagingen aan gaan ? Dan is de fun les echt iets voor jullie. In een groepje van maximaal 5 deelnemers gaan we met elkaar aan het werk. De les is een mix van behendigheid en speuren met als rode draad het lezen van de hond in verschillende omstandigheden.

De training is naast het actief bezig zijn met je eigen hond, ook bedoeld om ervaringen onderling uit te wisselen.  Er over te vertellen en samen tot oplossingen te komen.  Wat voor de één werkt hoeft natuurlijk niet voor de ander te werken, maar door mee te denken met elkaar krijg je zelf ook weer meer inzichten.

Ook is er voor en/of na elke training ruimte voor spel en ontspanning voor de honden onderling. Ook hier staat het lezen van eigen en elkaars honden centraal. Hoe hou je het spel leuk voor alle honden. Dit geeft jouw hond de gelegenheid zich sociaal te verrijken. Door afwisselend ook mijn eigen honden in dit spel te betrekken, kunnen we zien hoe flexibel honden in hun (sociale) gedrag zijn. Terwijl de hond in de ene samenstelling bijvoorbeeld dominant gedrag laat zien, kan dit bij een andere samenstelling veranderen. Voor de honden is het als een les sociale vaardigheden.