Mijn methode is succesvol, omdat ik mensen kan leren met hun hond te communiceren in de taal die ze begrijpen en niet in taal van de mensen. 

Veel mensen denken dat zij hun hond gelukkig maken, door hem veel aandacht en genegenheid te geven, of de hond heel veel uit te laten. Helaas is dit meestal niet wat een hond gelukkig maakt. Een hond heeft behoeftes, zoals veiligheid, rust, ritme, leiding, uitdaging en goede voeding. Wanneer je hem in deze behoeftes voorziet, dan komt een hond in balans. Deze behoeftes,  zijn niet bij elke hond hetzelfde. Door samen de hond te lezen en zijn gedrag in kaart te brengen, leren we hoe we zijn behoeftes op een goeie manier kunnen invullen. Hierbij kijk ik ook naar de kennis en kunde van de begeleider. Door de wensen en verwachtingen juist af te stemmen kan er een positieve training op maat worden gemaakt. Hierdoor zal de band tussen mens en dier hechter worden en de relatie verbeteren.

Net zoals in een roedel wolven, bepaalt de Alpha hond waar ze naartoe gaan en wat er gebeurd. Wanneer u dit vertaalt naar ons mensenleven, vindt de hond het heel fijn wanneer u voor hem bepaalt wat hij moet doen. Bijvoorbeeld door duidelijke regels in huis op te stellen.

Honden leven in het heden en niet in het verleden.  Het is daarom heel belangrijk dat u positief blijft en de hond keer op keer een kans geeft het gewenste gedrag te laten zien. Doordat u uw hond beter heeft leren lezen en zijn behoeftes kent, kunt u zijn gedrag beter voorspellen. Hierdoor kunt u ongewenst gedrag voorkomen en ombuigen naar gewenst gedrag, door middel van beloning . Dit in combinatie met vertrouwen en evenwichtig leiderschap, vormen de juiste balans en de sleutel tot een lang en gelukkig honden leven !