Mijn naam is Nicole en ik ben hondencoach.

Volgens mijn moeder ben ik geboren met een hond aan het voeteneind. Misschien is het daarom dat ik mij zo sterk aangetrokken voel tot deze dieren. Ik heb mijn hele leven lang al honden om mij heen gehad.

Met mijn eerste hond heb ik op wedstrijdniveau agility gedaan. Mijn eerste baantje was in een hondenpension, alwaar ik al op jonge leeftijd veel ervaring met verschillende hondenrassen op deed. Na 5 seizoenen en een paar bijtincidenten verder, was mijn passie voor honden alleen nog maar meer toegenomen. Daarna heb ik een paar jaar in een dierenwinkel gewerkt, totdat ik mijn vakgerichte opleiding ben gaan doen.

In 2008 kon ik van mijn hobby mijn werk maken. Ik werd aangenomen als surveillance hondengeleider bij de politie. Het opsporen en aanhouden van gevaarlijke verdachten mocht ik nu samen met mijn diensthond doen. Na een aantal jaren trouwe dienst mocht Buck met pensioen. Het lukte mij, hem om te vormen naar vriendelijke huishond. Dit verbaasde zelfs zijn africhter, omdat Buck een grote bijtdrift had. Deze ervaring gaf mij de drive om ook andere honden met gedragsproblemen te rehabiliteren. Dus ben ik mij verder gaan verdiepen in de verschillende, bestaande methoden en heb uiteindelijk mijn eigen methode ontwikkeld en zo is “A Dog’s Way” ontstaan.